Kako pobijediti strah?

Prepoznajte svoje strahove

Strah je vrlo intenzivna emocija. Kako biste pobijedili svoj strah, prvo morate prepoznati njegovu motivaciju.

Što možete izgubiti? Bungee je osobni adrenalinski izazov bez konkurencije i – bit će vaše nezaboravno iskustvo. 
Tijekom deset godina rada, svi naši skakači su osigurani s Generali osiguranje i s ponosom možemo reći da je sigurnost bila 100%. Ukoliko ste zdravi, najgore što vam se može desiti je da zavolite bungee previše (vidi bungee ovisnost) ili da tijekom skoka zatvorite oči i propustite to vizualno iskustvo.

VAŽNO. Slijedeće okolnosti mogu onemogućiti vaš skok: trudnoća, visoki tlak, srčani problemi, neurološki poremećaji, epilepsija, akutne ili kronične ozljede koljena i kralježnice, osteroporoza ili bilo koji drugi poremećaj koštanog sustava.

Što mogu dobiti? Ukoliko zbiljski želite okusiti taj doživljaj – vi već znate odgovor. Ukoliko znate odgovor, razumljivo je da razmišljate o tome kako se suočiti s strahom. Ukoliko vas strah onemogućava da donesete odluke, posjetite nas, pogledajte, pitajte i onda odlučite.

Pobijedite svoje strahove. Brojni su razlozi za bungee skokove. Neki to čine da bi mogli reći ‘Da, skočio sam!’, drugima su najponosniji kada mogu obući bungee majicu, treći samo žele impresionirati predstavnice ljepšeg spola (ili svojoj jačoj polovici pokazati tko je faca). Sve su to valjani razlozi, no najbolji razlog za bungee skok je da suočite i pobijedite svoje strahove.

Suočite se sa strahom

Strahovi su kao dosadni rođaci. Ne možete ih dugo izbjegavati, a ignoriranje neće biti od pomoći. Kada dođu praznici, banuti će na vaša vrata, sjesti za vaš stol i nježno vas zamoliti (znate taj izraz lica) da im posudite vilicu. Stoga je bolje naučiti kako se suprotstaviti tim malim vragovima prije no što vam pojedu i desert.

Ideje. Ovdje je par zabavnih ideja kako otjerati strahove. Strah ima svrhu. On nas čuva… No mnoge ljude strahovi sprječavaju da naprave promjenu i unaprijede svoje živote. Suprotstavljanje strahovima je nužan preduvjet uspješnom životu