Oprema

Bungee oprema

Operater: Najvažnija karika sigurnosti u bungee jumping-u je operater. Osim vrhunske opreme neophodan je obučen, siguran, stručan i profesionalan operater. Zafrkancije na site-u mora biti, na kraju krajeva sve je to zabava, ali pri samom skoku profesionalan i stručan pristup neophodan je za siguran skok.

Bungee oprema:  Sama bungee oprema sastoji se od mnogobrojnih komponenti. Sve komponente višestruko su predimenzionirane i pri projektiranju sustava veza ništa se nije prepuštalo slučaju.

Faktorom sigurnosti 19: Naš sustav veza projektiran je s faktorom sigurnosti 19 što znači da je 19 puta čvršći od najvećeg mogućeg opterećenja. Sustav veza sastoji se od 8 karabinera (pojedinačne nosivosti 2.4 tone) nekoliko desetaka metara alpinističke gurtne (nosivosti 3.6 tona) i još par sitnica koje su poslovna tajna.

Bungee uže izrađeno je od nekoliko tisuća niti prirodnog lateksa. Svako uže kod proizvođača prolazi rigorozne testove i nama se dostavlja s atestom za 500 skokova. Bez obzira na broj skokova uže se svake godine uništava i nabavlja novo zbog prirodnog procesa starenja gume.

21,4 tone: Skakač je za vrijeme skoka vezan u tri točke ukupne nosivosti 7,2 tone. Sve ovo govori da je jedina opasnost u bungee jumping-u operater.

Profesionalnim i stručnim pristupom opremi i eliminacijom ljudskog faktora (višestruke kontrole opreme prije skoka) bungee jumping postaje ono što i jest – ODLIČNA ZABAVA.